сряда, 26 декември 2012 г.

Не работещо индикаторно табло на VW Passat 3A5 с жило за скоростомера

    До 300 000-ната бройка Пасат през 1995-та Фолксваген ползват табла на Moto Meter с жило за скоростомера. За тези километражи се продават всички части, а разглобяването е много лесно: Разглобяване киломертаж
    Свалянето от колата също не е много трудно: Връзка. Има пет болтчета: 4 под решетките за "духалките" и една под ключа за фаровете. На мен ми беше трудно да извадя декоративния панел около километража и свалих волана.
    При конкретното табло всичко говореше за лош контакт в буксата или спойка в платката: не работеше нищо освен индикатора за дълги и скоростомера. Чистенето на буксата не помогна и затова разглобих таблото: в предната част се развиват две рапидки Тх10 и таблото се отваря като сандвич. Таблото е с модулна сглобка: "часовниците", диоднитите блокове и т.н. се вадят от платката с внимателно издъроване. Проблема е в десния горен ъгъл на платката:


    За лесен достъп се вади оборотомера, запоява се и всичко тръгва. Такова разглобяване е добър момент за изчистване на, иначе недостъпен, прах ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар